Gaultheria procumbens-big berry 15cm

Gaultheria procumbens-big berry 15cm

  • Cod produs:  big berry 15
  • Disponibilitate:  7
25,00Lei

Diametreu ghiveci 9cm-inaltime planta 10cm.

Gaultheria procumbens este un arbust pitic, originar din America de Nord, care, spre deosebire de alte plante, iti poate infrumuseta gradina de iarna. Este apreciat pentru frunzisul sau verde intens, dar mai ales pentru fructele sale mici si rotunde, de culoare rosie.

Florile de Gaultheria sunt mici, au forma de clopotei si sunt albe. De regula, apar din luna iunie pana in luna august. Fructele iau forma unor capsule mici, rosu intens, invelite intr-un caliciu carnos. Fiecare bobita are o diametru de circa 6-9 mm.

Gaultheria procumbens prefera cultivarea in sol acid. De altfel, in mediul natural, se dezvolta adesea in pardurile de conifere, cu toate ca iubeste lumina abundenta. In pofida preferintei sale, tolereaza bine si solurile nisipoase. Are nevoie de pamant cu o umiditate uniforma, bogat in substante nutritive.
pH-ul ideal pentru Gaultheria este cuprins intre valorile de 5.6 si 7.5. Se recomanda plantarea intr-o zona luminoasa - florile sale vor fi mai spectaculoase -, insa micul arbust se descurca excelent si in penumbra.Gaultheria are nevoie de udari moderate, care sa nu imbibe solul cu apa. Tolereaza seceta si arsita si, in acelasi timp, rezista la temperaturile foarte scazute de peste iarna (de pana la circa -35 C).

LA CE O PUTEM UTILIZA !!!

Fructele de Gaultheria procumbens sunt comestibile si au o aroma mentolata. Totodata, frunzele pot fi folosite cu succes la prepararea de infuzii. Pentru a nu fi toxice, frunzele trebuie lasate sa fermenteze 3 zile inainte de utilizarea in scopuri alimentare.
In trecut, planta era folosita ca remediu impotriva artritei. Substanta activa este salicilatul de metil, similar aspirinei, care are proprietati antiinflamatorii. Pe langa acestea, frunzele si uleiul esential pe care il contin mai au si proprietati analgezice, astringente, diuretice, tonice, stimulante si nu numai.

Infuzia de frunze de Gaultheria poate fi folosita la tratarea colicilor si a flatulentei.


Spune-ţi opinia


Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie
terasa verde 01
terasa verde 02